Bildredigering för Facebook

Fördelen med att ha ett bra bildredigeringsprogram är att dina bilder blir så mycket bättre när du ska framkalla dem eller publicera dem på nätet. Idag är det långt ifrån alla som framkallar sina bilder men det är desto fler som lägger upp sina bilder på Flickr, Instagram och på Facebook, det gör förmodligen du också. Nu är det tyvärr så att bilder som läggs upp på nätet inte alltid ser så bra ut som de gjorde i bildredigeringsprogrammet. Det kan bero på att färgerna blivit felaktiga eller för att man har valt fel upplösning. Därför ska vi på bildredigeringsprogram.se visa dig hur du justerar dina bilder så att de ser riktigt bra ut på nätet i allmänhet och på Facebook i synnerhet.

Så får du dina bilder att se bra ut på Facebook

Justering av färger

Om du fotar i Jpeg och lägger upp bilderna direkt på Facebook utan att köra bilderna genom ett bildredigeringsprogram behöver du inte bekymra dig om färgerna. Men om du väljer att förbättra dina bilder i ett bildredigeringsprogram måste du kolla att färgrymden i bildredigeringsprogrammet är inställt på sRGB och inte på Adobe RGB, för annars kommer färgerna inte att återges rätt på nätet. Adobe RGB funkar utmärkt för utskrifter, men inte för bilder på nätet.

Justera bildstorlek

Om du ska lägga upp bilder på Facebook ska du ladda upp bilderna i högupplöst version, det fixar du i det ögonblick du laddar upp bilderna på din FB-sida. Klicka bara på rutan ”High Quality” innan du laddar upp bilderna. Men för att resultatet ska bli riktigt bra bör du justera bildstorleken innan du laddar upp bilderna. Om du vill ha en högupplöst version (vilket vi på bildredigeringsprogram.se starkt rekommenderar) ska du se till att bilden är på 2048 pixlar innan du laddar upp den. Om du vill ha en något lägre upplösning ska du välja 720 eller 960 pixlar. Då kommer bildkvaliteten på dina bilder att se riktigt bra ut på Facebook om den var bra från början.

Fixa med omslagsbilden

Omslagsbilden på Facebook har storleken 851 x 315 pixlar och det är därför som mångas omslagsbilder inte alls ser så bra ut. Många lägger helt enkelt upp en bild i vanlig storlek och sedan beskär Facebook omslagsbilden vilket gör att den ser besynnerlig ut. Om du vill undvika detta väljer du rätt mått redan i ditt bildredigeringsprogram och får på så sätt din omslagsbild att se ut precis som du vill.


Powered by WordPress and HQ Premium Themes.